Avokádová omáčka s těstovinami

Ingredience:                        4 porce

240 g  celozrných špaget, 3 zralá avokáda, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, čerstvé bazalkové lístky, hrst vlašských ořechů, sůl, pepř.

Postup přípravy receptu:

Špagety uvaříme v osolené vodě, podle návodu na obalu.

Mezitím, než se špagety uvaří, připravíme omáčku. Avokáda zbavíme šlupky s peckou a umixujeme společně s olivovým olejem, česnekem a citronovou šťávou.

Omáčku smícháme se zcezenými špagetami. Dochutíme solí a pepřem. Avokádovou omáčku s těstovinami ozdobíme bazalkovými listy a vlašskými ořechy.

TIP:

Místo vlašských ořechů vyzkoušejte nasucho opražené piniové oříšky nebo pokrájená rajčata.

 

Poznámka:

Nutriční informace na 1 porci:  657 kcal, 12 g bílkovin, 49 g sacharidů, 46 g tuků.