Ingredience: 4 porce
300 g květákových růžiček, 2 větší mrkve (2x150g), 1 středně velká žlutá cibule, 500 ml zeleninového vývaru, 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky, 200 g předvařených červených fazolí, 1 stroužek česneku (prolisovaný), sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Všechnu zeleninu si očistíme. Mrkve a šalotky pokrájejte na menší kusy.
Připravte si hrnec, nalijte do něj zeleninový vývar a přidejte květák, mrkev, šalotky a rajčata z plechovky. Vše přiveďte k varu, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 15 minut na mírném plameni. Po této době do hrnce přidejte předvařené fazole a vše vařte dalších 10 minut. Poté hrnec odstavte a směs uvnitř nechte trochu vychladnout.
Následně rozmixujte celý obsah hrnce dohladka a výslednou směs ochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
Hotovou polévku rozdělte na 4 porce a podávejte.
TIP:
Polévku jsme ozdobili pár růžičkami květáku, fazolemi a čerstvou petrželkou
Poznámka:
Nutriční informace na 1 porci: 170 kcal, 9 g bílkovin, 24 g sacharidů, 3 g tuků