Ingredience: 4 porce
240 g celozrných špaget, 3 zralá avokáda, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, čerstvé bazalkové lístky, hrst vlašských ořechů, sůl, pepř.
Postup přípravy receptu:
Špagety uvaříme v osolené vodě, podle návodu na obalu.
Mezitím, než se špagety uvaří, připravíme omáčku. Avokáda zbavíme šlupky s peckou a umixujeme společně s olivovým olejem, česnekem a citronovou šťávou.
Omáčku smícháme se zcezenými špagetami. Dochutíme solí a pepřem. Avokádovou omáčku s těstovinami ozdobíme bazalkovými listy a vlašskými ořechy.
TIP:
Místo vlašských ořechů vyzkoušejte nasucho opražené piniové oříšky nebo pokrájená rajčata.
Poznámka:
Nutriční informace na 1 porci: 657 kcal, 12 g bílkovin, 49 g sacharidů, 46 g tuků.