Menu Zavřeno

ČOČKOVÉ KARBANÁTKY Z ČERVENÉ ČOČKY

ČOČKOVÉ KARBANÁTKY Z ČERVENÉ ČOČKY

  • červená čočka: 200 g
  • mrkev: 2 ks
  • petržel: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • vejce: 1 ks
  • celozrnná mouka: 2 PL
  • celozrnná strouhanka: 2 PL
  • majoránka: 1 KL
  • kari koření: 1 KL
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • Na olej dáme smažit nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel. Osolíme, opepříme a k zelenině přidáme kari koření. Za občasného míchání smažíme asi 5 minut do změknutí. Do jiného hrnce dáme vařit červenou čočku. Vaříme asi 15 – 20 minut do změknutí. Ve velké míse nakonec zpracujeme těsto na čočkové karbanátky. Smícháme opečenou a změklou zeleninu, uvařenou čočku, vajíčko, strouhanku a mouku a vše důkladně promícháme. Pokud máme směs na čočkové karbanátky z červené čočky příliš řídké, přidáme ještě strouhanku nebo mouku. Pokud je naopak těsto příliš husté, přidáme ještě vajíčko nebo zředíme lžící mléka. Nakonec přidáme majoránku, dochutíme solí a pepřem. Karbanátky smažíme na pánvi z každé strany asi 5 minut do úplného zezlátnutí. Čočkové karbanátky z červené čočky je nejlepší podávat s bramborovou kaší.