KRÉMOVÁ ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

Ingredience
450 g čerstvého špenátu (popř. mraženého)
1 střední cibule jemně nasekaná
2 stroužky česneku
2 lžičky olivového oleje
450 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
600 ml nízkotučného mléka
kůra z 1/2 citronu jemně nastrouhaná
trošku muškátového oříšku čerstvě nastrouhaného
sůl, pepř
3 lžíce nízkotučného podmáslí nebo smetana 4% tuku k podávání

Postup přípravy receptu
Cibuli a česnek nasekáme najemno, dáme do pánve s olivovým olejem a smažíme do růžova. Poté zalijeme vývarem, povaříme, přidáme mléko a přivedeme k varu. Přidáme polovinu opraného špenátu a citrónovou kůru. Zakryjeme pokličkou a vaříme 15 min., dokud špenát nepovadne. Pak necháme vychladnout. Zchladlou polévku nalijeme do mixéru, přidáme zbylou polovinu opraného špenátu a mixujeme do hladka. Polévka bude vypadat svěže zeleně. Pak dáme polévku zpět do hrnce ohřát, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. Nakonec přidáme podmáslí nebo smetanu.

Categories: Recepty