Vepřové maso na kmínu.

Vepřové maso na kmínu.

Suroviny
450 g vepřová plec
1 plátek másla o síle 2cm
2 lžičky celého kmínu
1 větší cibule
1 velký stroužek česneku
½ lžičky mleté sladké papriky
250 ml vývaru nebo vody
sůl podle potřeby
1 lžička solamylu rozmíchaná v 50ml studené vody
1 lžíce nasekaných lístků petržele

Postup přípravy receptu

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky.
Do hrnce na rozpuštěné máslo dáme orestovat společně s kmínem cibuli a česnek.
Přidáme nakrájené maso a na silném plameni ho za stálého míchání zprudka osmažíme. Zasypeme mletou paprikou, osolíme, promícháme a ihned podlijeme vývarem. Slabým varem dusíme pod pokličkou doměkka.
Poté přidáme nakrájené lístky petržele, přilijeme solamyl s vodou, promícháme a ještě 2minuty provaříme.
Na přílohu se hodí vařené brambory nebo rýže,