Menu Zavřeno

Segedínský guláš

Segedínský guláš na 5 porcí.

sůl
1 ks cibule
50 g sádlo
2 dl kysaná smetana
30 g hladká mouka
500 g vepřové maso
mletá sladká paprika
700 g kysané zelí

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme. Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka. Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka. Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.