Segedínský guláš na 5 porcí.
sůl | |
1 ks | cibule |
50 g | sádlo |
2 dl | kysaná smetana |
30 g | hladká mouka |
500 g | vepřové maso |
mletá sladká paprika | |
700 g | kysané zelí |
Postup přípravy
Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme. Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka. Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka. Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.