Menu Zavřeno

Jablečno-dýňová polévka

Jablečno-dýňová polévka

K přípravě polévky budeme potřebovat 1 litr drůbežího vývaru, 600 g očištěné dýňové dužniny, 2 jablka, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 30 g másla, šťávu z půl citrónu, 1 lžičku kari koření, 1 lžičku mletého zázvoru, sůl, pepř a zelenou petrželku.

Dýni nakrájíme na kostky, jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a pokapeme citrónovou šťávou. Na rozehřátém másle orestujeme pokrájenou cibuli a nadrobno posekaný česnek. Přidáme kari a zázvor a přibližně minutu smažíme. Poté přidáme dýni a jablka, osolíme a zalijeme vývarem. Vaříme 35 až 40 minut, dokud dýně nezměkne. Poté necháme částečně zchladnout a rozmixujeme ponorným mixérem.