Menu Zavřeno

Cizrnovo-mrkvová polévka s kmínem

  Cizrnovo-mrkvová polévka s kmínem

Suroviny

1 konzerva cizrny (400 g)
400 g mrkve
plátek másla nebo 2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
kmín
1 stroužek česneku
1 l vody
chlebové krutónky
dýňový olej k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, cizrnu scedíme a necháme odkapat.
  2. V hrnci rozpustíme máslo nebo olej a vhodíme nakrájenou mrkev. Přisypeme asi 1/2 lžičky kmínu a chvíli necháme restovat.
  3. Přidáme okapanou cizrnu a vše společně ještě asi minutu osmahneme.
  4. Pak zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný stroužek česneku a vaříme, až mrkev změkne.
  5. Rozmixujeme dohladka, dochutíme a vypneme.
  6. Na talíři ozdobíme pár kapkami dýňového oleje a podáváme s krutónky.