Cizrnovo-mrkvová polévka s kmínem
Suroviny
- 1 konzerva cizrny (400 g)
- 400 g mrkve
- plátek másla nebo 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- kmín
- 1 stroužek česneku
- 1 l vody
- chlebové krutónky
- dýňový olej k podávání
-
Postup přípravy receptu
- Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, cizrnu scedíme a necháme odkapat.
- V hrnci rozpustíme máslo nebo olej a vhodíme nakrájenou mrkev. Přisypeme asi 1/2 lžičky kmínu a chvíli necháme restovat.
- Přidáme okapanou cizrnu a vše společně ještě asi minutu osmahneme.
- Pak zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný stroužek česneku a vaříme, až mrkev změkne.
- Rozmixujeme dohladka, dochutíme a vypneme.
- Na talíři ozdobíme pár kapkami dýňového oleje a podáváme s krutónky.