Menu Zavřeno

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Ingredience:                       4 porce
200 g pohanka lámanka, 1 ks vejce, 1 ks mrkve, 1 ks cibule, 1 ks pórku, 1 ks celeru stačí kousek, 1 hrst ovesných vloček, 1 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 špetka soli, 1 špetka pepře mletý, 2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

Nejprve dle návodu uvaříme pohanku lámanku – propláchnutou ji uvaříme ve vodě, dokud ji do sebe nevsákne a nezměkne. Poté necháme vychladnout – bude z ní hustá „kaše“.
Všechnu zeleninu očistíme a nasekáme, ev. nastrouháme najemno, poté smícháme s vychladlou pohankou.
Do směsi přidáme vejce, sůl, pepř, event. oblíbené koření a zahustíme ovesnými vločkami, poté mokrýma rukama tvarujeme placky na plech vyložený pečícím papírem.
Placky před pečením lehce zakapeme olivovým olejem a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 20-30 minut, dokud nezezlátnou.
Placky jsou dobré teplé i studené, doplněné třeba okurkovým nebo zelným salátem.