Cizrnovo-mrkvová polévka s kmínem

Cizrnovo-mrkvová polévka s kmínem

Suroviny

1 konzerva cizrny (400 g)

400 g mrkve

plátek másla nebo 2 lžíce olivového oleje

sůl

pepř

kmín

1 stroužek česneku

1 l vody

petrželka

ňový olej k podávání

 

Postup přípravy receptu

Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, cizrnu scedíme a necháme odkapat.

V hrnci rozpustíme máslo nebo olej a vhodíme nakrájenou mrkev. Přisypeme asi 1/2 lžičky kmínu a chvíli necháme restovat.

Přidáme okapanou cizrnu a vše společně ještě asi minutu osmahneme.

Pak zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný stroužek česneku a vaříme, až mrkev změkne.

Rozmixujeme dohladka, dochutíme a vypneme.

Na talíři ozdobíme pár kapkami dýňového oleje a snítkou petrželky.