Cizrnovo-mrkvová polévka s kmínem
Suroviny
1 konzerva cizrny (400 g)
400 g mrkve
plátek másla nebo 2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
kmín
1 stroužek česneku
1 l vody
petrželka
dýňový olej k podávání
Postup přípravy receptu
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, cizrnu scedíme a necháme odkapat.
V hrnci rozpustíme máslo nebo olej a vhodíme nakrájenou mrkev. Přisypeme asi 1/2 lžičky kmínu a chvíli necháme restovat.
Přidáme okapanou cizrnu a vše společně ještě asi minutu osmahneme.
Pak zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný stroužek česneku a vaříme, až mrkev změkne.
Rozmixujeme dohladka, dochutíme a vypneme.
Na talíři ozdobíme pár kapkami dýňového oleje a snítkou petrželky.