Špagety s boloňskou omáčkou

ŠPAGETY S BOLOŇSKOU OMÁČKOU
INGREDIENCE
špagety – 500 g
hovězí mleté maso libové – 500 g
cibule, větší – 1 ks
mrkev, velká – 1 ks
celer (bulva), menší – 1/2 ks
rajčata krájená (v plechovce) – 700 g
česnek – 2 stroužky
olej rostlinný – podle potřeby
sůl – podle chuti
pepř mletý – podle chuti
bazalka sušená – 1 lžička
cukr krystal, podle chuti
vývar
na posypání
parmazán strouhaný

POSTUP PŘÍPRAVY
1. Špagety si uvaříme dle návodu „na skus“. Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a restujeme. Poté přidáme nastrouhanou mrkev a celer. Promícháme a stále restujeme.
2. Přidáme nakrájená rajčata a můžeme trochu osladit. Zalijeme menším množstvím vývaru či horké vody a dusíme cca hodinku. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a bazalku, dochutíme a odstavíme.
3.  Špagety polijeme omáčkou a sypeme parmazánem. Parmazán lze nahradit jiným sýrem, ovšem parmazán je TOP.