Pražská vepřová pečeně.
-
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůVepřové maso libové
- 20gramůHrášek
- 10gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel – nať
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůŠunka dušená
- 0,5lžičkaSůl
- Špalíček vepřového masa lehce naklepeme a dlouhým špičatým nožem vyřízneme uvnitř otvor.
- Šunku pokrájíme na kostičky, lehce osmahneme na části tuku, přidáme vejce a mícháme na malém plaménku, až se srazí v řidší nádivku.
- Osolíme ji, vmícháme okapaný hrášek a naplníme maso.
- Otvor pevně uzavřeme jehlou na masové závitky a maso osolíme.
- Na části tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, rychle je opečeme po všech stranách, podlijeme trochou vody a dopečeme do změknutí.
- Při pečení maso přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.
- Ke konci pečení šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z mouky a dobře ji rozmícháme.
- Podáváme s dušenou rýží a se zeleninovým salátem.