Menu Zavřeno

Pražská vepřová pečeně

Pražská vepřová pečeně.

    • 1kusVejce slepičí
    • 200gramůVepřové maso libové
    • 20gramůHrášek
    • 10gramůMáslo čerstvé
    • 5gramůPetržel – nať
    • 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 20gramůŠunka dušená
    • 0,5lžičkaSůl
    • Špalíček vepřového masa lehce naklepeme a dlouhým špičatým nožem vyřízneme uvnitř otvor.
    • Šunku pokrájíme na kostičky, lehce osmahneme na části tuku, přidáme vejce a mícháme na malém plaménku, až se srazí v řidší nádivku.
    • Osolíme ji, vmícháme okapaný hrášek a naplníme maso.
    • Otvor pevně uzavřeme jehlou na masové závitky a maso osolíme.
    • Na části tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, rychle je opečeme po všech stranách, podlijeme trochou vody a dopečeme do změknutí.
    • Při pečení maso přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.
    • Ke konci pečení šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z mouky a dobře ji rozmícháme.
    • Podáváme s dušenou rýží a se zeleninovým salátem.