Sekaná pečeně.
-
-
400
g hovězí maso
-
400
g vepřové maso
-
100
g slanina
-
1
ks žemle
-
mléko
-
sůl
-
1
ks cibule menší
-
2
ks vejce
-
4
lžíce tuk
-
strouhanka na zahuštění
-
pepř mletý
-
majoránka
-
1Hovězí a vepřové maso odblaníme, nakrájíme na kousky a dvakrát pomeleme na masovém strojku. Pak maso smícháme s žemlí namočenou v mléce a osmaženou na tuku, s drobně nakrájenou cibulí, pepřem, majoránkou, rozšlehanými vejci a na kostičky nakrájenou slaninou.2Směs dobře promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou, uděláme šišku, potřeme ji bílkem a dáme do tukem vymaštěného pekáče a v troubě upečeme dozlatova.Při pečení sekanou poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby poléváme horkou vodou. Podáváme s brambory nebo s knedlíky a se zelím.
-