Menu Zavřeno

Sekaná pečeně

Sekaná pečeně.

    • 400

      g hovězí maso

    • 400

      g vepřové maso

    • 100

      g slanina

    • 1

      ks žemle

    • mléko
    • sůl
    • 1

      ks cibule menší

    • 2

      ks vejce

    • 4

      lžíce tuk

    • strouhanka na zahuštění
    • pepř mletý
    • majoránka
    • 1
      Hovězí a vepřové maso odblaníme, nakrájíme na kousky a dvakrát pomeleme na masovém strojku. Pak maso smícháme s žemlí namočenou v mléce a osmaženou na tuku, s drobně nakrájenou cibulí, pepřem, majoránkou, rozšlehanými vejci a na kostičky nakrájenou slaninou.
      2
      Směs dobře promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou, uděláme šišku, potřeme ji bílkem a dáme do tukem vymaštěného pekáče a v troubě upečeme dozlatova.
      Při pečení sekanou poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby poléváme horkou vodou. Podáváme s brambory nebo s knedlíky a se zelím.