Menu Zavřeno

Koprová omáčka

ingredience

  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 50 ml mléka
  • 100 ml tučné smetany
  • čerstvý kopr
  • ocet
  • sůl, pepř
  • cukr
  • Příprava

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a chvíli mícháme, než se ingredience spojí.

    Zalijeme hovězím vývarem a důkladně mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky.

    Přilijeme mléko a ochutíme cukrem, solí, pepřem a octem.

    Zjemníme smetanou a necháme jemně přejít varem.

    Na jemno nasekaný kopr vsypeme do omáčky a už jí nevaříme. Jinak kopr ztratí svou zelenou barvu.

    Dochutíme octem, cukrem, případně solí.

    Podáváme s vařeným hovězím nebo s vejcem.