Krůtí prso na smetaně
Suroviny
600g krůtí prsa v celku, sůl, pepř, 40 g sádla, 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel,
kousek celeru, 1 bobkový list, 2 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, cukr,
masový vývar, 30 g hladké mouky, 2,5 dl smetany, citrónová šťáva, zelená petrželová nať.
Postup přípravy receptu
Maso osolíme, okořeníme pepřem a opečeme ze všech stran na rozehřátém sádle. Maso vyndáme, vložíme nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu, přidáme koření a maso vložíme zpět, podlijeme masovým vývarem, přikryjeme poklicí, vložíme do trouby a pečeme asi 90 minut.
Měkké maso vyndáme, odstraníme koření, trochu mrkve odložíme, šťávu se zeleninou rozmixujeme. Zahustíme moukou a povaříme.
Přidáme smetanu, osladíme, okyselíme citrónovou šťávou. Závěrem přidáme do omáčky nakrájenou odloženou mrkev a drobně naseknou petrželovou nať.